Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Брала участь в організації псевдореферендуму – ще одна мешканка Херсонщини підозрюється у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Олешківської окружної прокуратур викрито та повідомлено про підозру у колабораційній діяльності мешканці Станіславської громади (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у вересні 2022 року підозрювана брала участь у роботі так званої «виборчої комісії» у Херсонському районі, створеної окупаційною владою для проведення псевдореферендуму щодо виходу зі складу України і приєднання до рф тимчасово окупованої території.

У супроводі військових рф жінка ходила по домівках мешканців села Станіслав, закликаючи їх ставити потрібну «відмітку в бюлетнях», вела облік тих, хто вже проголосував.

Після завершення псевдоволевиявлення вона передала бюлетні військовим рф, для подальшої фальсифікації результатів так званого голосування.

Наразі вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.