Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Брали участь у штурмових діях проти ЗСУ – повідомлено про підозру п’ятьом учасникам окупаційних військ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури 5 громадянам повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у лютому 2022 року троє мешканців Донеччини добровільно вступили на посади стрілків до полку морської піхоти «днр» та мотострілецької бригади зс рф. Після навчання на полігонах вони виконували завдання російського командування в м. Мар’їнка, с. Старомихайлівка й с. Нетайлове Покровського району. 

Ще двоє підозрюваних – жителі Луганської області. Перший був кулеметником в «народній міліції лнр» та дослужився до посади командира відділення. Інший працював кухарем і стрілком-радіотелефоністом у «123-й ОМСБр». Збройний опір Силам оборони України вони чинили в містах Попасна, Світлодарськ та с. Верхньокам’янське Бахмутського району.

У квітні-травні 2024 року при спробі штурмувати передові позиції ЗСУ чоловіків затримано.

Досудове розслідування проводить ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.