Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Брали участь у збройному супротиві українським військовим – двом учасникам НЗФ «ЛНР» повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом мешканцям тимчасово окупованої території Луганської області у посяганні на територіальну цілісність та недоторканість України (ч. 3 ст. 110 КК України).

За даними слідства, 22 лютого 2022 року цивільні особи з Луганщини, виконуючи рішення окупаційної адміністрації РФ про загальну мобілізацію, вступили до лав незаконно створеного «6-го окремого мотострілецького козачого полку ім. М. Платова» «ЛНР», отримали військову форму та автомати Калашникова.
Перебуваючи в населених пунктах Лопаскіне та Голубівка Луганської області, підозрювані здійснювали роботи по укріпленню позицій ворога та завантажували снаряди до військової техніки.

9 березня 2022 року під керівництвом військовослужбовців збройних сил Російської Федерації підозрювані разом з іншими учасниками НЗФ прибули до села Кудряшівка, де здійснили збройні напади на підрозділи Збройних Сил України та Державної прикордонної служби України.

Після поразки підозрювані були затримані українськими військовими.
Наразі учасникам НЗФ обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.