Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Брали участь в організації та проведенні псевдореферендуму на Херсонщині – повідомлено про підозру двом місцевим жителям

За процесуального керівництва органів прокуратури Херсонської області викрито та повідомлено про підозру двом жителям регіону у колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України). Також їм обрано запобіжний захід – тримання під вартою. 

За даними слідства, підозрювані у вересні 2022 року увійшли до складу так званих «дільничних виборчих комісій», створених окупаційною владою для проведення псевдореферендуму щодо виходу Херсонської області зі складу України та приєднання до рф. 

Жінка на території Милівської сільської ради та її «колега» - на території селища Білозерка та села Томина Балка здійснювали обхід домівок громадян із урнами для «голосування».

Обидва агітували місцевих жителів ставити відмітки у «бюлетенях» на користь кремля.

Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.