Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Брав участь у збройному нападі на підрозділи ЗСУ – підозрюється мешканець «ЛНР»

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю тимчасово окупованої території Луганської області у посяганні на територіальну цілісність та недоторканість України (ч. 3 ст. 110 КК України).

За даними слідства, 19 лютого 2022 року громадянин України, виконуючи рішення окупаційної адміністрації РФ про загальну мобілізацію на території «ЛНР», вступив до лав незаконно створеного «6-го окремого мотострілецького козачого полку ім. М. Платова» «ЛНР» на посаду «стрілка». Отримав військову форму, автомат Калашникова, три магазини з набоями та ручні гранати Ф-1 та РГД-5.

У населених пунктах Трьохізбенка та Олександрівка Луганської області підозрюваний здійснював роботи щодо облаштування бойових позицій ворога. 25 лютого 2022 року під керівництвом військовослужбовців збройних сил Російської Федерації він разом з іншими учасниками НЗФ прибули до м. Сєвєродонецьк, де брали участь у збройному нападі на підрозділи Збройних Сил України.

Після поразки підозрюваного було затримано українськими військовими.
Наразі до учасника НЗФ застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.