Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Брав участь в окупації Лиману та охороняв захоплені об’єкти – учасника «народної міліції днр» засуджено до 13 років позбавлення волі

Прокурори Житомирської обласної прокуратури у порядку спеціального судового провадження довели вину уродженця Донеччини в участі у діяльності терористичної організації та не передбачених законом збройних формувань (ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Йому призначено 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори у суді довели, що у квітні 2014 року засуджений на прізвисько «Удав» брав участь в окупації Лиману Донецької області та охороняв з вогнепальною зброєю захоплені об’єкти. 

Після звільнення міста силами АТО виїхав у Донецьк. З жовтня 2015 та дотепер служить в «окремому комендантському полку армійського корпусу народної міліції днр».

Він чинив збройний опір українським правоохоронцям, брав участь у боях проти військовослужбовців ЗСУ, бойових чергуваннях на ворожих позиціях тощо. 

Також задокументовано, що у 2019 році засуджений завербував жительку Лиману. Матеріали стосовно жінки виділені в окреме кримінальне провадження.

Вона передавала інформацію про пересування і кількість особового складу та військової техніки, задіяних у проведенні ООС. Ці дані використовувалися для скоєння диверсій та терористичних актів проти мирних жителів.

За дев’ять років служіння ворогу засуджений отримав псевдовійськове звання «гвардії капітан».

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Житомирській області.