Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Чекав «звільнення» міста окупантами та зливав дані про дислокацію ЗСУ – судитимуть мешканця Донеччини

За процесуального керівництва прокурорів Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Мирнограду за фактом несанкціонованого поширення інформації про розміщення Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).   

Досудовим розслідуванням встановлено, що з грудня 2022 по лютий 2023 року уродженець Республіки Узбекистан переписувався з представником нзф у месенджері «Telegram». Йшлося про передачу даних військового характеру, а саме - щодо розташування особового складу, техніки і боєприпасів ЗСУ на території міст Мирнограду та Покровська.

Окрім поширення цієї інформації, обвинувачений під впливом російської пропаганди планував вступити до лав окупантів, аби зі зброєю у руках воювати проти України. Також мирноградець чекав на «звільнення» міста армією рф.

Досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

До ухвалення вироку прихильник прокремлівської ідеології перебуватиме у слідчому ізоляторі - його долю вирішуватиме Димитровський міський суд.

У разі доведення вини, йому загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.