Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Через махінації під час проведення тендеру підприємство на Рівненщині поверне до бюджету майже 2,8 млн грн

Суд задовольнив позов керівника Здолбунівської окружної прокуратури в інтересах держави про визнання недійсним договору про надання послуг та стягнення на користь держави майже 2,8 млн гривень.

Прокурори встановили, що у 2019 році після проведення тендеру між КП «Костопількомунсервіс» та підприємством-переможцем укладено договір на будівництво системи відеоспостереження та оптоволоконної мережі в межах програми «Безпечне місто Костопіль». За ці роботи виконавець отримав 2 млн 798 тис грн.

Однак органи Антимонопольного комітету України встановили, що керівники двох підприємств-учасників під час проведення тендеру діяли у змові, з метою отримання найбільш вигідних для себе умов. «Конкуренти» подали схожі додатки, синхронно завантажили файли з однієї ІР-адреси і навіть мали однакові дефекти друку в документах. Такі антиконкурентні дії, зрештою, спотворили результати торгів. Це призвело до укладення договору, який завідомо суперечить інтересам держави і суспільства, з умислу однієї зі сторін.

В ході судового розгляду суд став на бік прокурора та погодився з тим, що такі узгоджені дії учасників нівелюють принципи проведення закупівель, тому визнав укладений договір недійсним, а отримані товариством за його виконання кошти – стягнув до державного бюджету.