Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Через Тису за 15 тис євро – правоохоронці Донеччини викрили організатора незаконних переправлень військовозобовʼязаних через кордон

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури повідомлено про підозру столичному приватному підприємцю у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). 

За даними слідства, киянин організував схему нелегального вивезення чоловіків призовного віку за межі країни. Він познайомився з мешканцем Покровська Донецької області та запропонував допомогу у виїзді до Угорщини. 

Свої «послуги» підозрюваний оцінив у 15 тис євро.

За задумом чоловіка ухилянт мав незаконно перетнути кордон через р. Тиса на Закарпатті. На своїй автівці він забрав «клієнта» у Полтаві, отримав кошти та разом з ще одним військовозобовʼязаним поїхав до обумовленого місця переправлення. Там їх зупинили правоохоронці.

Організатора затримали у порядку ст. 208 КПК України. 

Наразі йому обрано запобіжний захід - тримання під вартою з правом внесення застави.

Досудове розслідування здійснює слідче управління ГУ Нацполіції в Донецькій області, оперативний супровід - Управління міграційної поліції та ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.