Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Четверо правоохоронців з Луганщини підозрюються у державній зраді

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури чотирьом правоохоронцям повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, наступного місяця після вторгнення рф в Україну двоє поліцейських одного з відділів поліції Старобільського райуправління поліції ГУНП в Луганській області зрадили присязі та перейшли на бік ворога.

Колишні інспектор чергової частини та оперуповноважений працевлаштувалися до незаконного правоохоронного органу окупантів – так званого «Біловодського районного відділу внутрішніх справ мвс лнр».

Двоє молодших інспекторів відділу режиму і охорони Старобільського СІЗО у червні 2022 року розпочали «службу» у вже захопленій армією рф установі. Обійняли посади в окупаційному «Старобільському слідчому ізоляторі управління виконання покарань мвс лнр».

Підозрювані виконують вказівки і розпорядження керівництва окупаційної адміністрації рф, а також допомагають країні-агресору легалізовувати так зване «законодавство лнр».

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.