Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Чотирьом особам, причетним до незаконного відчуження 8 га землі Національного парку Голосіївський, повідомлено про підозру

Зусиллями прокуратури землі природного парку наразі повернуто державі.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру чотирьом членам організованої злочинної групи у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 190 КК України).

За даними слідства, учасники злочинної групи, до складу якої входили чинні та колишні службовці органів державного земельного кадастру, шахрайським шляхом заволоділи землями Національного природного парку «Голосіївський» площею 8 га.

Для цього фігуранти використали підроблені документи, на підставі яких перереєстрували право власності на землю.

Під час обшуків правоохоронці вилучили оригінали документів.

Своїми діями підозрювані завдали державі понад 105 млн грн збитків.

Наразі зусиллями прокуратури незаконну реєстрацію права власності на земельну ділянку скасовано, а землю повернуто державі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.