Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Чотирьом вихователям дитячого садочка повідомлено про підозру у катуванні дітей

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Київської міської прокуратури повідомлено про підозру чотирьом працівникам приватного корекційного дитячого садочка за фактом катування малолітніх дітей (ч. 2 ст. 127 КК України).

За даними слідства, у приватному дитсадку у м. Києві, нібито діючому за методикою АВА-терапії, виховательки упродовж тривалого часу вчиняли протиправні дії стосовно малолітніх вихованців закладу.

Вони карали дітей за їх поведінку і невиконання вказівок, завдаваючи їм сильного фізичного болю та моральних страждань.

На цей час вже ідентифіковано як потерпілих трьох дітей віком від 5 до 6 років.

У приміщенні дитячого закладу правоохоронці провели обшуки, вилучили документи, які мають значення для досудового розслідування.

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ Нацполіції у м. Києві за матеріалами Управління міграційної поліції ГУ Нацполіції в м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.