Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Чотирьох експрацівників Київського СІЗО судитимуть за організацію збуту наркотиків на території установи

Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно організованої групи, яка займалася доставкою та збутом наркотичних засобів на території ДУ «Київський слідчий ізолятор» (ч. 3 ст. 307 КК України).

Розслідуванням встановлено, що діяльність зі збуту наркотичних речовин - метадону та канабісу, організували четверо працівників Київського СІЗО. Вони  не лише організували канал розповсюдження наркотичних речовин серед ув’язнених, але й забезпечували прикриття такої діяльності, користуючись службовим становищем. Наркотичні засоби зберігали у службовому приміщенні у власних речах.

У ході документування їхньої діяльності правоохоронці провели ряд оперативних закупок наркотичних засобів.

У червні 2021 року службовців затримали під час чергового збуту наркотичних засобів на території установи.

На цей час обвинувачені звільнені зі своїх посад.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводу Головного оперативного управління ДБР та оперативного відділу ДУ «Київський слідчий ізолятор».

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами  Київської міської прокуратури