Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Чотирьох вінничан викрито на організації незаконного перетину державного кордону

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру чотирьом місцевим жителям за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, вони за грошову нагороду надавали поради та інформували про маршрут до кордону, умови й час його перетину поза офіційними пунктами пропуску.

У Тульчинському районі затримано чоловіка під час отримання 6000 доларів США за допомогу у виїзді за кордон. У нього вилучили 6000 доларів США, 6000 євро, мобільний телефон, автомобіль Toyota Venza, чорнові записи та банківські картки.

У Могилеві-Подільському та Вінниці затримано трьох осіб, які за 8500 доларів США організовували незаконний перетин держкордону через річку Дністер.

Під час проведення обшуків у них вилучено грошові кошти. Вживаються заходи для накладення арешту на майно.

Наразі підозрюваним обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави.

У рамках слідства встановлюються інші особи, причетні до протиправної діяльності.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції у Вінницькій області, оперативний супровід – Управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.