Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Cудитимуть одинадцятьох осіб, які зливали пальне з локомотивів Укрзалізниці

Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт відносно трьох учасників організованої групи та восьми машиністів за фактами викрадення пального (ч. 4 ст. 185, ч. 5 ст. 185 КК України).

Розслідуванням встановлено, що мешканець Вінницької області організував схему викрадення пального під час руху локомотивів АТ «Укрзалізниця» та стоянки на станціях. До неї він залучив свого батька, який працював черговим на одній зі станцій, та співробітників кількох локомотивних ДЕПО.

За один раз вони зливати до 3 тонн палива, яке надалі вивозили до місць тимчасового зберігання. В подальшому підшуковували клієнтів та збували його за готівку.

Такі дії обвинувачених призвели до збитків АТ «Укрзалізниця» та дестабілізували її роботу.

В ході санкціонованих обшуків викрадене паливо вилучено, автомобіль з причепом, на якому здійснювалось його перевезення, передано на потреби Збройних Сил України.

Досудове розслідування здійснювалося Головним слідчим управлінням Нацполіції України за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань НП України у співпраці зі співробітниками Апарату директора з економічної та інформаційної безпеки АТ «Укрзалізниця».

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.