Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокуратурою Миколаївщини державі повернуто лісові землі вартістю 800 млн грн

Миколаївською обласною прокуратурою забезпечено виконання рішення суду про визнання незаконними наказів ГУ Держгеокадастру в області та рішення Мостівської сільської ради щодо формування і передачі у комунальну власність земельних ділянок.

Суд скасував їх державну реєстрацію у земельному кадастрі як об’єктів цивільних прав.

Встановлено, що Держгеокадастр при формуванні ділянок сільгосппризначення та передачі їх у власність територіальної громади, поза волею держави в особі Кабінету Міністрів України, незаконно включив до їх складу землі лісового фонду.

Вони перебували у постійному користуванні ДП «Веселинівське лісове господарство».

Внаслідок цих незаконних дій цінні землі лісового фонду загальною площею 49 га вартістю майже 800 млн грн вибули з постійного користування спеціалізованого держпідприємства.

Всупереч прямій забороні на їх вилучення з державної власності землю передано у комунальну власність під виглядом земель сільськогосподарського призначення.

На виконання рішення суду до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно упродовж у квітні 2023 року внесено відомості про припинення права комунальної власності Мостівської сільської ради на спірні ділянки.

Відповідно права державного лісогосподарського підприємства на постійне користування ділянками лісового фонду поновлені.