Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Депортація українців з Криму – судитимуть двох окупаційних суддів

Прокуратура автономії скерувала до суду ще два обвинувальні акти стосовно окупаційних суддів з Криму за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). 

Слідством встановлено, що після окупації півострова судді почали працювати у незаконно створених Євпаторійському та Армянськом міських судах Республіки Крим. Обвинувачені брали безпосередню участь в реалізації злочинної політики держави-окупанта, спрямованої на зміну демографічного складу населення у Криму.

«Судді» достовірно знали, що з 2014 року громадяни України, які мешкають на півострові мають статус осіб, які перебувають під захистом міжнародного гуманітарного права. Всупереч цьому вони ухвалили рішення про видворення українців з Криму.

Незаконні рішення були мотивовані нібито відсутністю дозвільних документів та недотриманням «правил перебування на території російської федерації». Однак жодні додаткові дозволи окупаційної адміністрації рф в Криму для проживання громадян України на тимчасово окупованій території півострова за національним законодавством не передбачені.

Спеціальне досудове розслідування здійснено СУ ГУНП в АР Крим та місті Севастополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.