Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Депортація українців з тимчасово окупованого півострова – судитимуть кримську «суддю»

Прокуратура АР Крим та м. Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт стосовно кримської «судді» за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Слідством встановлено, що «суддя» ухвалила рішення про видворення громадянина України з території окупованого Криму. При цьому вона достовірно знала, що з 2014 року мешканці окупованого півострова мають статус осіб, що перебувають під захистом міжнародного гуманітарного права.

Незаконне рішення «судді» мотивоване нібито відсутністю дозвільних документів та недотриманням «правил перебування на території РФ». Однак жодні додаткові дозволи окупаційної адміністрації рф в Криму для проживання громадян України на території півострова за національним законодавством не потрібні та не передбачені.

Також раніше стосовно цієї громадянки до суду скеровано обвинувальний акт за фактом державної зради (ч.1 ст. 111 КК України).

Досудове розслідування здійснюється ГУНП в АР Крим та м. Севастополя.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.