Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Депутата Щастинської райради на Луганщині судитимуть за колабораціонізм

Прокурори Щастинської окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальний акт стосовно депутата Щастинської районної ради за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що у березні 2022 року обвинувачений, фактично самоусунувшись від виконання повноважень депутата, у порушення вимог Конституції та Законів України, почав співпрацювати з представниками країни-агресора. У незаконно створеному окупаційною владою РФ органі він обійняв псевдопосаду «виконувача обов’язків голови адміністрації Новоайдарського району ЛНР», що діє у Щастинському районі Луганщини. Наразі виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції в окупаційній адміністрації так званої «ЛНР», підконтрольній державі-агресору.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.