Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Депутата Ужгородської міськради судитимуть за самовільне будівництво на захопленій землі в центрі міста

Прокурори Ужгородської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно депутата Ужгородської міської ради за фактом самовільного будівництва на самовільно зайнятій земельній ділянці (ч. 3 ст. 197-1 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений, будучи директором приватного підприємства, неправомірно зайняв комунальну землю на пл. Шандора Петефі у центральній частині обласного центру. Там розпочав реконструкцію будівлі громадської вбиральні під кав’ярню з магазином.

Будівельні роботи проводилися з істотним відхиленням від дозвільної та проєктної документації. 

Керівник підприємства вийшов за межі належної йому земельної ділянки та зайняв прилеглу територію загального користування, на якій самовільно збудовано підвальний поверх.

Проведені під час слідства експертизи підтвердили, що зведені будівлі суттєво перевищують площу відведеної землі. 

Досудове розслідування здійснювало Ужгородське районне управління поліції, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ та обласне Управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.