Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Депутатці Купʼянської міськради повідомлено про підозру у колабораціонізмі

Керівник Харківської обласної прокуратури заочно повідомив про підозру депутатці міськради у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Підозрювана — депутат VIII скликання Купʼянської міської ради. До повномасштабного вторгнення вона була начальником, адміністратором Центру надання адміністративних послуг у Куп’янську.

За даними слідства, підозрювана добровільно займала з 27 червня по 9 вересня 2022 року посаду «исполняющей обязанности начальника лицензионно-разрешительного отдела Временной гражданской администрации Купянского района».

Перебуваючи в окупованому Купʼянську, депутатка приймала документи від приватних підприємців на «перереєстрацію» господарської діяльності у відповідності до російського законодавства. Вона видавала дозвільні документи від імені незаконно створеного органу влади.

Наразі депутатка переховується від слідства на території рф. Вирішується питання щодо оголошення її у розшук.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Шевченківська окружна прокуратура м. Харкова. Досудове розслідування — ХРУП №3 ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.