Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Депутату Чигиринської міськради від забороненої ОПЗЖ повідомлено про підозру у виправдовуванні російської агресії в Україні

Керівник Черкаської обласної прокуратури повідомила про підозру чинному депутату Чигиринської міської ради за фактами виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України та глорифікації її учасників (ч. 2, ч. 3 ст. 436- 2 України).

За даними слідства, депутат від Черкаської регіональної організації політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» надсилав своїм знайомим повідомлення з посиланнями на YouTube. Відеоматеріали містили проросійські наративи.

У листуванні в месенджері Telegram він також активно підтримував дії загарбників та глорифікував окупаційні війська рф.

Під час спілкування зі знайомими чоловік висловлював сподівання на перемогу росії та звеличував державу-агресора.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Прокуратура не погоджується з цим судовим рішенням та подала апеляційну скаргу, вимагаючи взяти підозрюваного під варту.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюють співробітники Управління СБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.