Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Депутату Ужгородської міськради повідомили про підозру у самовільному захопленні землі громади та будівництві

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури Закарпатської області повідомлено про підозру депутату Ужгородської міської ради у самовільному будівництві на самовільно зайнятій земельній ділянці (ч. 3 ст. 197-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, будучи директором приватного підприємства, неправомірно зайняв комунальну землю на пл. Шандора Петефі в обласному центрі. Там він проводив будівельні роботи з істотним відхиленням від дозвільної й проєктної документації.

Йдеться про реконструкцію будівлі громадської вбиральні під кав’ярню з магазином у центральній частині Ужгорода. Під час будівельних робіт підозрюваний вийшов за межі належної підприємству земельної ділянки та зайняв прилеглу територію загального користування, на якій самовільно збудовано підвальний поверх.

У межах кримінального провадження проведено ряд експертиз, які підтвердили, що фактична площа зведених будівель суттєво перевищує площу відведеної землі. 

Досудове розслідування здійснює Ужгородське районне управління поліції, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ та обласне Управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.