Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Державна зрада та дезертирство – судитимуть колишнього старшого помічника командира корабля ВДК «Костянтин Ольшанський»» ВМС ЗСУ

За процесуального керівництва Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього старшого помічника командира корабля великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський» 5 бригади надводних кораблів Військово-Морських Сил Збройних Сил України за фактами державної зради та дезертирства (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у березні 2014 року під час тимчасової окупації РФ території Криму збройними силами держави-агресора незаконно захоплено великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський».

У подальшому офіцер, капітан 3 рангу, не з’явився на службу в пункт постійної дислокації на материковій частині України. Зрадивши військовій присязі на вірність українському народові, відмовився виконувати обов'язки несення військової служби у Збройних Силах України. Він перейшов на бік ворога, вчинивши дезертирство та державну зраду.

Наразі обвинувачений проходить військову службу у складі Чорноморського флоту РФ на посаді старшого помічника командира корабля великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління ДБР, розташованого в м. Миколаєві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.