Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Держзрада та переслідування українських активістів в Криму – до 12 років позбавлення волі засуджено окупаційного суддю

За публічного обвинувачення прокуратури АР Крим та м. Севастополя до 12 років позбавлення волі заочно засуджено суддю «Білогірського районного суду Республіки Крим», якого визнано винним у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

Прокурори у суді довели, що у 2014 році суддя зрадив присязі на вірність народу України та перейшов на службу до незаконно створеного «Білогірського районного суду Республіки Крим». Засуджений надавав допомогу у переході судової системи України, яка діяла на території півострова Крим, на відправлення правосуддя на підставі законодавства РФ. Незаконно застосовуючи законодавство держави-окупанта на території України, реалізуючи політику РФ спрямовану на придушення супротиву окупації, «суддя» виніс постанови про визнання 6 кримськотатарських активістів винними у нібито порушенні громадського порядку, блокуванні транспортних комунікацій та призначив їм покарання у вигляді стягнення штрафу.

Своїми діями та рішеннями засуджений сприяв становленню окупаційних судових органів на півострові та у цілому окупаційної влади РФ, а також надавав допомогу представникам іноземної держави в проведенні підривної діяльності проти України.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі.