Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Держзрада та підтримка країни-агресора – судитимуть хмельничанку

Хмельницька обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно місцевої жительки за фактом державної зради,  вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу,  посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та виправдовування збройної агресії РФ проти України (ч. 2 ст. 111, ч. 3 с. 109, ч. 1 ст. 110, ч, ч. 3 ст. 436-2 КК України). 

За даними слідства, з початку повномасштабної війни в Україні, жінка через одну із соціальних мереж налагодила контакт з представником ФСБ РФ. Вона передавала їм інформацію щодо розташування військових, об’єктів критичної інфраструктури, підприємств, які працюють на оборонний комплекс країни, місця розташування аеродромів та залізничних станцій по місту та області.

Зокрема, у квітні, за надісланими нею даними, окупанти нанесли ракетний удар по території Полонської ОТГ.

Окрім того, у соцмережах жінка виправдовувала і вихваляла дії окупантів, закликала підтримувати армію РФ та незаконні збройні формування.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим відділом Управління СБУ у Хмельницькій області.