Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть колишнього матроса АР Крим, який прийшов воювати з військами РФ та потрапив у полон

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього військовослужбовця ЗСУ – гранатометника військової частини в АР Крим за фактами дезертирства та державної зради (ч. 1 ст. 408, ч.1 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у березні 2014 році під час тимчасової окупації АР Крим та м. Севастополя РФ колишній старший матрос, на загальному шикуванні особового складу військової частини відкрито відмовився виконувати обов'язки несення служби у Збройних Силах України та заявив про намір проходити службу в ЗС РФ.

У травні 2014 року він не з’явився на службу до визначеного місця дислокації військової частини на материковій території України.

Колишній військовослужбовець ЗСУ перейшов на бік ворога та проходив службу у військовій частині 12676 збройних сил РФ.

Повернувся в Україну з армією РФ. Під час бойових дій на лінії безпосереднього збройного зіткнення на території Херсонської області у серпні 2022 року його будо взято в полон.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління ДБР, розташованого в м. Миколаєві, оперативний супровід - Департамент військової контррозвідки СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.