Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ділився координатами місць дислокації ЗСУ в соцмережі – викрито мешканця м. Слов’янськ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру громадянину України у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Також стосовно підозрюваного у порядку ст. 615 КПК України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

За даними слідства, у травні 2022 року мешканець м. Слов’янська, використовуючи власний акаунт у соціальній мережі, передавав представнику окупаційної адміністрації РФ інформацію, яка шкодить національній безпеці України. Підозрюваний відправляв ворогу текстові повідомлення із зазначенням координат місць дислокації військових підрозділів Збройних Сил України та інших формувань, що воюють проти держави-агресора.

Отримані від чоловіка відомості використовувались окупантами під час військового вторгнення на територію Донецької області.

Його затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.