Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Директора заводу підозрюють у незаконному видобуванні граніту на Рівненщині

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури директору щебеневого заводу на Сарненщині повідомлено про підозру у незаконному видобуванні корисних копалин загальнодержавного значення шляхом вибуху (ч. 4 ст. 240 КК України).

За даними слідства, у березні 2020 року у підприємства закінчився термін дії спеціального дозволу на користування надрами. Проте директор заводу, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, впродовж ще 3 місяців організовував видобування граніту шляхом вибуху без жодних дозвільних документів.

За цей час із родовища незаконно видобули понад 34247 куб м корисних копалин загальнодержавного значення на 114 млн грн.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУ НП в Рівненській області за оперативного супроводу УСР в області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.