Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Директору черкаського приватного підприємства повідомлено про підозру в ухиленні від сплати понад 3,5 млн грн податку

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру директору одного з місцевих приватних підприємств, яке займається оптовою торгівлею хімічними продуктами.

Йому інкриміновано умисне ухилення від сплати податків, використання підроблених документів та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 1 ст. 212, ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, директор товариства, використовуючи підроблені документи, з листопада 2015 року до липня 2018 року відображав у податковій звітності недостовірні відомості про придбання агрохімічної продукції.

У такий спосіб підприємство ухилилося від сплати понад 3,5 млн грн податку на додану вартість.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області, оперативний супровід – працівники Управління СБУ в Черкаській області.

Примітка відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.