Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Директору кадетського корпусу з Луганська повідомлено про підозру у державній зраді

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури жителю Луганська повідомлено про підозру у державній зраді та колабораціонійній діяльності (ч. 1 ст. 111, ч. 3 ч. 7 ст. 111-1 КК України). 

За даними слідства, підозрюваний у 2014 році після окупації Луганська почав співпрацювати з військами російської федерації та підконтрольними їй представниками «лнр».

Чоловік отримав посаду так званого «начальника відділу забезпечення» в «Республіканському козачому кадетському корпусі імені маршала авіації Олександра Єфімова», який відкрили в українському навчальному закладі на тимчасово окупованій території України. Згодом підозрюваний пішов на «підвищення» і наразі очолює цей заклад. 

Таким чином він добровільно бере участь у незаконних воєнізованих формуваннях, впроваджує стандарти освіти держави-агресора, а також керує процесами підготовки та навчання особового складу для подальшої служби випускників закладу у військових та силових структурах «лнр» для протистояння підрозділам ЗСУ та правоохоронних органів України. 

Досудове розслідування за спеціальною процедурою здійснює Управління СБУ в Рівненській області.