Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
«Дитячому омбудсмену лнр» повідомлено про підозру у співпраці з державою-агресором

За процесуального керівництва Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру так званому «уповноваженому з прав дитини в лнр» у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у грудні 2022 року окупанти за представленням уповноваженої при президентові рф з прав дитини призначили на цю посаду колишню юристку з Луганська.

Жінка почала співпрацювати з ворогом ще у 2014 році після захоплення територій регіону. З 2021 року була «старшим прокурором генпрокуратури лнр» з питань захисту прав та інтересів неповнолітніх та молоді.

На посаді «дитячого омбудсмена лнр» вона забезпечує реалізацію соціальної політики держави-агресора на тимчасово окупованих територіях Луганщини. Виступає організатором дитячих конкурсів в «лнр», проводить особисті прийоми громадян з питань соцпідтримки, підписує угоди про співпрацю з іншими «омбудсменами в рф» і російськими політичними партіями.

Наразі підозрювану оголошено у розшук.

Перевіряється інформація про її причетність до депортації українських дітей з так званої «лнр» до росії.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.