Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Дмитро Вербицький: Бізнес-спільнота в режимі реального часу зможе відстежувати ключові показники органів правопорядку

Війна загострила запит суспільства на відкритість і прозорість діяльності органів влади. Офіс Генерального прокурора реагує на цей запит низкою заходів та ініціатив.

Про них на Першій щорічній конференції Forbes Ukraine розповів заступник Генерального прокурора Дмитро Вербицький.

«Задовольняючи запит суспільства на об’єктивну інформацію про діяльність органів правопорядку, ми проаналізували дані по зареєстрованих кримінальних провадженнях, які можуть стосуватись сфери господарських відносин. З’ясувалося, що таких лише 0,5% від загальної кількості зареєстрованих проваджень. Незначною є також кількість обшуків у цій категорії кримінальних проваджень – приблизно 5% від загальної кількості», - розповів заступник Генерального прокурора.

З метою створення можливості постійного доступу до таких даних Офіс Генерального прокурора разом з Мінцифри та Радою з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного часу розробляють спеціальну інформаційну панель.

«Цей дашборд дозволить усім зацікавленим в режимі реального часу відстежувати ключові показники діяльності органів правопорядку, що викликають інтерес у бізнес-спільнот», - пояснив Дмитро Вербицький, подякувавши Раді з питань підтримки підприємництва при Офісі Президента за внесок у його створення.

Крім того, Офіс Генерального прокурора активно співпрацює з Американською торговельною палатою в Україні, Європейською Бізнес Асоціацією, Спілкою Українських підприємців, Радою бізнес-омбудсмена, Тимчасовою спеціальною комісією з питань захисту прав інвесторів та іншими бізнес-асоціаціями та структурами для захисту інтересів бізнесу.

«Однак це не значить, що ми безапеляційно адвокуємо інтереси бізнесу. Захисники (адвокати) повинні працювати і надавати нам аргументовану правову позицію, своє бачення ситуації. Лише тоді ми зможемо об’єктивно розібратися і прийняти необхідно-правильне рішення у кожному конкретному випадку», - додав Дмитро Вербицький.