Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Дмитро Вербицький: Добросовісний бізнес може розраховувати на захист в органах прокуратури

Заступник Генерального прокурора Дмитро Вербицький зустрівся з бізнес-омбудсменом Романом Ващуком. Обговорили основні проблеми, з якими підприємці звертаються до Офісу бізнес-омбудсмена, зокрема питання тривалості розслідування та судового розгляду справ. Також поза увагою не залишилася тема порушень з боку правоохоронців в ході слідчих та процесуальних дій за участі бізнесу.

Дмитро Вербицький подякував Роману Ващуку за надану інформацію та зазначив, що підприємці та представники їхніх інтересів завжди можуть звернутися до Офісу Генпрокурора для захисту своїх прав. «Якщо підтвердимо факти порушень, будемо вживати всіх необхідних заходів для відновлення порушених прав та приймати законні рішення. Добросовісний бізнес може розраховувати на захист в органах прокуратури», – наголосив заступник Генерального прокурора.

Також розглянули деталі окремих проваджень, скарги щодо яких отримав Офіс бізнес-омбудсмена від бізнесу та які були направлені до Офісу Генпрокурора для реагування.

У спільній нараді також взяли участь керівники профільних департаментів, які здійснюють процесуальне керівництво досудовим розслідуванням органів правопорядку (СБУ, ДБР, БЕБ, Національної поліції), прокурори у визначених провадженнях, начальник Департаменту кримінальної політики та захисту інвестицій Офісу Генпрокурора Олексій Бонюк та начальник Управління захисту інвестицій та запровадження спеціалізації прокурорів цього департаменту Олександр Максименко.

Прокурори детально розповіли про реагування на скарги Офісу бізнес-омбудсмена та особливості здійснення досудового розслідування у кожному провадженні.

За результатами зустрічі домовилися продовжувати діалог та регулярну комунікацію для напрацювання системних рішень для захисту прав підприємців.

«Наша мета – не лише реагувати, а й запобігати порушенню прав підприємців. Ми відкриті до інформації та готові оперативно реагувати на виявлені проблеми, але в стратегічній перспективі маємо розробити механізми превенції подібних порушень», – підсумував Дмитро Вербицький.