Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Дмитро Вербицький виступив на конференції «Мережа борців із шахрайством» у Люксембурзі

Заступник Генерального прокурора Дмитро Вербицький взяв участь у конференції «Мережа борців із шахрайством». Захід пройшов у м. Люксембург та був організований Європейським інвестиційним банком. 

Під час виступу Дмитро Вербицький розповів про стан забезпечення законності при реалізації інвестиційних програм ЄС в Україні. Він наголосив, що ці питання перебувають на постійному контролі як вищого керівництва держави, так і Офісу Генерального прокурора. 

Заступник Генпрокурора зазначив, що у цьому контексті відкритість і прозорість діяльності правоохоронних та інших державних органів, дотримання вимог закону, особливо щодо суб’єктів інвестиційної діяльності, є визначальними.

Також він акцентував увагу на важливості міжнародної підтримки та співробітництва з прокуратурою ЄС, OLAF, Європейським інвестиційним банком. 

Дмитро Вербицький навів приклади, які свідчать про те, що органи прокуратури та правоохоронні органи вживають заходи направлені на викриття схем незаконного заволодіння коштами, які призначені на відновлення пошкодженої інфраструктури країни.

Заступник Генпрокурора зауважив, що робота на цьому напрямі триває і винні особи понесуть справедливе покарання.

На полях конференції заступник Генерального прокурора провів зустріч з представниками Європейського інвестиційного банку Каталіною Манея та Євгеном Журавським. Обговорили кінцеві правки до проєкту Меморандуму про взаєморозуміння між Офісом Генпрокурора та Європейським інвестиційним банком. 

Також під час робочої поїздки Дмитро Вербицький зустрівся із заступником Головного прокурора прокуратури ЄС Петром Клементом та з уповноваженим прокурором прокуратури ЄС від Словаччини Юрою Навоцким. Обговорили питання підтримки ефективного співробітництва між прокуратурою ЄС та Офісом Генпрокурора.

Петр Клемент з радістю відгукнувся на пропозицію щодо організації навчальних візитів для співробітників ОГП до Офісу прокуратури ЄС для обміну досвідом, а також більш глибокого розуміння роботи офісу, щоб в подальшому зміцнювати співробітництво. 

Учасники зустрічі також обговорили можливості для проведення спільних розслідувань у справах, які стосуються шахрайства з коштами ЄС.