Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Дмитро Вербицький взяв участь у запуску міжнародної програми «Податківці без кордонів – кримінальне розслідування»

Заступник Генерального прокурора Дмитро Вербицький взяв участь в онлайн-зустрічі, присвяченій запуску міжнародної програми «Податківці без кордонів – кримінальне розслідування» (TIWB-CI). Спільна програма Організації економічного розвитку та співробітництва (ОЕСР) та Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) для України стартувала 27 лютого 2024 року.

Під час вступного слова заступник Генерального прокурора Дмитро Вербицький наголосив, що пріоритетним завданням для Офісу Генерального прокурора беззаперечно залишається скоординована боротьба з податковими злочинами. 

Він зазначив, що упродовж 2023 року для розслідування злочинів в економічній сфері було докладено багато зусиль, проте питання викриття податкових злочинів потребує вдосконалення. 

Саме завдяки співпраці в рамках цієї програми підвищиться якість фіксації доказів, зібраних при проведенні слідчих та інших процесуальних дій, та буде належно забезпечено процесуальні гарантії учасників кримінального провадження. Таке співробітництво зміцнить довіру широкої громадськості та національних і міжнародних партнерів до правоохоронних органів.

«Саме співпраця за програмою TIWB-CI для кримінальних розслідувань дозволить створити потужну базу для аналітичної роботи, що поліпшить загальний інвестиційний клімат в Україні, сприятиме розвитку культури сумлінного платника податків», – зазначив Дмитро Вербицький.

Під час заходу виступали в.о. директора Бюро економічної безпеки України Андрій Пащук, керівник відділу глобальних відносин і розвитку Центру податкової політики та адміністрування Організації економічного співробітництва та розвитку ОЕСР Бен Дікінсон, представники Центру розвідки та оцінки Податкової служби Австралії, ПРООН, Служби фіскальної розвідки та розслідувань Нідерландів (FIOD), Консультативної місії Європейського Союзу в Україні, Національного банку України, Державної служби фінансового моніторингу України та Державного торговельно-економічного університету. 

Довідково: Україною подано заявку на участь у програми TIWB-CI на виконання Плану пріоритетних дій Уряду на 2023 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України (від 14.03.2023 № 221-р).

Програма TIWB-CI спрямована на зміцнення нормативно-правової бази у сфері боротьби з податковими злочинами, підвищення ефективності їх розслідування та погоджена Секретаріатом міжнародної Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).