Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 10 000 доларів США за переправлення військовозобов'язаних за кордон – трьом волинянам повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Володимирської окружної прокуратури Волинської області викрито та повідомлено про підозру трьох волинянам у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, чоловіки за попередньою змовою групою організовували переправлення військовозобов'язаних до країн Євросоюзу. Грошова винагорода за цю «послугу»  коливалася від 3 000 до 10 000 доларів США.

Увечері 13 квітня 2024 року підозрювані привезли шістьох своїх «клієнтів» до державного кордону з Польщею. Далі надувним човном переправляли їх через річку Західний Буг.

Наразі суд обрав їм запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Викрито факти незаконного переправлення військовозобов'язаних за кордон спільно з працівниками Управління СБУ у Волинській області та 6 Волинського прикордонного загону.

Досудове розслідування здійснює Володимирський відділ поліції ГУ Нацполіції у Волинській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.