Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 10 років позбавлення волі засуджено депутата райради з Херсонщини, який став окупаційним головою Великолепетиського району

За публічного обвинувачення прокурорів Херсонської обласної та Каховської окружної прокуратур визнано винним у колабораціонізмі депутата однієї з районних рад області (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Його засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також засудженого позбавлено права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та займатися діяльністю, яка пов’язана з наданням публічних послуг строком на 15 років.

Доведено, що у серпні 2022 року обвинувачений пішов на співпрацю з ворогом та добровільно обійняв посаду так званого «голови військово-цивільної адміністрації Великолепетиського району».

На займаній посаді він займався підбором кадрів до незаконно створеного органу влади, зобов’язував фізичних і юридичних осіб підпорядковуватися окупантам.

Крім того, чоловік керував комунальними підприємствами та перепідпорядкував структурні підрозділи Великолепетиської селищної та Рубанівської сільської територіальних громад під своє управління.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.

Строк відбування покарання обчислюватиметься з моменту його фактичного затримання.