Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 10 років позбавлення волі засуджено військовослужбовця рф, який незаконно заволодів майном цивільних осіб на Чернігівщині

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської окружної прокуратури судом в порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). 

Його засуджено до 10 років позбавлення волі.

Прокурор у суді довів, що 16 березня 2022 року обвинувачений спільно з іншими військовими зс рф, перебуваючи в окупованому с. Вишневе Чернігівського району, заволодів тракторним причепом. При цьому погрожував власнику майна вогнепальною зброєю та фізичною розправою.

Потім озброєний військовослужбовець рф, використовуючи викрадений причеп та військовий вантажний автомобіль, відкрито заволодів мінеральними добривами на суму понад 645 тис грн, які належали місцевому мешканцю та знаходились на території ферми.

Спеціальне досудове розслідування кримінального провадження здійснювалося слідчими Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області.

Наразі вирок не набрав законної сили.