Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 10 років тюрми засуджено експравоохоронця з Луганщини, який відмовився від українського громадянства і перейшов на бік ворога

За публічного обвинувачення Луганської обласної прокуратури громадянина рф визнано винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України).

Суд призначив йому максимальне за інкримінованими статтями покарання ‒ 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори довели, що у 2014 році правоохоронець, який на той час працював начальником сектора дільничних інспекторів міліції Лисичанського МВ ГУ МВС України у Луганській області, почав підтримувати державу-агресора.

Пізніше виїхав до рф і відмовився від українського громадянства.

З початком повномасштабного російського вторгнення чоловік повернувся до так званої «лнр». У липні 2022 року призначений «заступником начальника міського відділу мвс Лисичанська лнр».

До обов’язків засудженого входило забезпечення громадського порядку у захопленому місті.

Також він брав участь у засіданнях «міських комісій у справах неповнолітніх і захисту їх прав». Пропагандистським медіа розповідав про «несправедливість, беззаконня та смерть цивільних, які панували при українській владі».

Вирок ухвалено заочно. Покарання засуджений відбуватиме з моменту затримання. 

Наразі він оголошений у розшук. 

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції в Луганській області, оперативний супровід ‒ співробітники УСР в Луганській області ДСР НПУ.