Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 10 років ув’язнення засуджено керівника райавтодору з Луганщини за пособництво державі-агресору

За публічного обвинувачення Закарпатської обласної прокуратури мешканця Луганщини засуджено за пособництво державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Чоловіку призначено покарання – 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також на 10 років йому заборонили обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування та органах, що надають публічні послуги.

Відомо, що засуджений більше 20 років очолював Марківський райавтодор, що є філією держпідприємства «Луганський облавтодор».

Прокурори у суді довели, що на момент повномасштабного вторгнення рф в Україну керівник установи не виконав зобов’язання припинити виробничу діяльність, консервувати майно та релокувати підприємство на підконтрольну українській владі територію. Натомість він добровільно погодився співпрацювати з ворогом та допомагати утвердженню окупаційної влади держави-агресора на території Луганщини.

Засуджений організував проведення інвентаризації державного майна та його передачу на баланс підконтрольного «лнр» підприємства. Йдеться про адмінбудівлі, цехи, автомобілі та спецтехніку тощо.

Вирок ухвалено заочно. Наразі він набрав законної сили.

Покарання засуджений відбуватиме з моменту затримання.

Спеціальне досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Закарпатській області.