Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 11 років увʼязнення засуджено жителя Харківщини, який забезпечував «добробут» окупантів та «зливав» їм інформацію про місцевих патріотів

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав громадянина винним в пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). 

Йому призначено покарання у виді 11 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування на строк 14 років та з конфіскацією майна.

Прокурори довели, що мешканець села Мартове Чугуївського району, який до повномасштабного вторгнення рф в Україну працював охоронцем-сторожем на місцевій базі відпочинку, під час окупації населеного пункту налагодив контакт з представником так званої «народної міліції днр». У липні 2022 року чоловік отримав завдання вказати на можливі місця знаходження покинутої військової техніки держави-агресора у лютому-березні 2022 року.

Засуджений супроводжував «народних міліціонерів» та вказував їм місця розташування техніки, щоб ті могли забрати її та відремонтувати.

Також чоловік передав представникам ворога інформацію про двох місцевих мешканців з проукраїнською позицією, яких у подальшому окупанти незаконно затримали. 

Засуджений забезпечував військовослужбовців держави-агресорки одягом, а також, аби подбати про їхній комфорт, привіз до місця їхньої дислокації піч «буржуйку». 

Встановлено, що чоловік серед іншого брав участь в облаштуванні бліндажа на в’їзді до села.

Під час судового розгляду він свою вину не визнав. 

Досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Харківській області.