Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 11 років за ґратами засуджено мешканку Слов’янська, яка поширювала інформацію про розташування підрозділів українських захисників

Прокурори Донецької обласної прокуратури довели в суді провину громадянки у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України). Її засуджено до 11 років позбавлення волі.

Суд встановив, що у грудні 2023 року жителька м. Слов’янська умисно ділилася даними воєнного характеру з підписниками проросійського Telegram-каналу, серед яких є військові рф. Жінка поширювала відомості про розміщення на території міста особового складу й техніки ЗСУ, а також співробітників Національної Гвардії та Державної прикордонної служби України. 

Засуджена детально описувала результати власних спостережень за військовим автомобільним транспортом, вантажівками й бронетранспортерами. До своїх повідомлень вона додавала і карти місцевості з власноруч зробленими позначками.

Під час судових слухань жінка неодноразово міняла свідчення та намагалась ввести суд в оману. Суд погодився з обґрунтованою позицією прокуратури та ухвалив обвинувальний вирок.