Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна засуджено учасника НЗФ з групи «Сомалі»

За публічного обвинувачення Житомирської обласної прокуратури учасника терористичної організації ДНР визнано винним в участі у терористичній організації та у діяльності не передбаченого законом збройного формування (ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України). Вироком Корольовського районного суду міста Житомира йому заочно призначено покарання у виді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори у суді довели, що уродженець Донецька вчиняв злочинні дії на тимчасово окупованій території Донецької області.

Зокрема, у складі терористичної організації ДНР, а саме, незаконного збройного формування 1-ї окремої батальйонно-тактичної групи «Сомалі», перебуваючи на посаді начальника штабу, чинив збройний опір і протидію правоохоронцям і військовослужбовцями ЗСУ, задіяних у проведенн АТО. 

У зв’язку з переховуванням обвинуваченого від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території України досудове розслідування і судовий розгляд проведено у формі спеціального кримінального провадження.

Досудове розслідування проводило Управління СБУ в Житомирській області.