Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 12 років за ґратами засуджено навідника з Покровська, який щотижня інформував ворога про розташування вогневих позицій ЗСУ

За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури громадянину України ухвалено вирок за колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Його засуджено 12 років ув’язнення.

Прокурор у суді довів, що з травня по липень 2023 року мешканець м. Покровська передавав співробітнику однієї з військових частин міністерства оборони рф через заборонену соцмережу «Однокласники» відомості про напрямки руху техніки і особового складу Збройних Сил України.

Задля допомоги окупантам у веденні бойових дій проти українських захисників чоловік щотижня надсилав «куратору» звіти з детальним описом місць ведення артилерійського вогню підрозділами ЗСУ, кількість та напрямки переміщення реактивних систем залпового вогню, автомобільної техніки, а також тягачів, які перевозили гармати-гаубиці, танки й бензовози.

Крім того, у своїх повідомленнях він відмічав геолокації об’єктів дорожньої інфраструктури та інженерних споруд області, які мають важливе значення для обороноздатності країни. Також детально описував місцевість навколо залізничних сполучень і мостів.

На вирок суду чоловік чекав під вартою. 

Досудове розслідування здійснювало ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.