Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 13 років ув’язнення засуджено так званого помічника прокурора району генпрокуратури днр

За підтримання прокурорами Офісу Генерального прокурора публічного обвинувачення громадянку України засуджено за колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Їй призначено покарання – 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також засуджену позбавлено права обіймати посади, пов’язані із професіональною діяльністю в органах прокуратури, державної влади, державного управління та в органах місцевого самоврядування на строк 15 років із позбавленням рангу державного службовця.

Прокурори у суді довели, що у березні 2022 року мешканка Донеччини, будучи головним спеціалістом Донецької обласної прокуратури, добровільно перейшла на бік ворога. Вона вступила у злочинну змову з представниками псевдореспубліки та окупаційної влади рф. Засуджену призначили на посаду так званого «помічника прокурора Володарського району Генеральної прокуратури днр».

Реалізуючи повноваження «прокурора» в системі нелегітимних правоохоронних органів, вона заподіяла шкоду суверенітету, територіальній цілісності й недоторканності України.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Краматорську, за оперативного супроводу головного відділу контррозвідки Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.