Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 13 років ув’язнення засуджено уродженця Житомирщини, який став служити у росгвардії в анексованому Криму

За публічного обвинувачення прокурорів Житомирської обласної прокуратури визнано винним уродженця Коростеня у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Його засуджено до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори у суді довели, що у період збройного конфлікту засуджений перейшов на бік ворога. Він переїхав до АР Крим та у 2014 році працевлаштувався у райвідділок поліції окупаційного «мвс». Серед іншого до обов’язків чоловіка входило забезпечення охорони міжнародного центру Артек. 

Після «підвищення кваліфікації» при мвс рф вступив на службу до росгвардії та проводив підривну діяльність проти України. Став псевдоофіцером. У його підпорядкуванні знаходився спецпідрозділ російських військ з патрулювання морського кордону тимчасово окупованого Криму. 

Дотепер засуджений продовжує виконувати злочинні накази ворога. У соцмережі розміщує свої фото у військовій формі держави-агресора, відеозаписи антиукраїнського спрямування. Дискредитує події Майдану та висловлюється на підтримку президента-зрадника.

Наразі засуджений перебуває у розшуку.

Ухвалення вироку здійснювалося у порядку спеціального судового провадження.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало ТУ ДБР, розташоване у м. Хмельницькому, оперативний супровід – Управління СБУ в Житомирській області.