Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 13 років за ґратами засуджено ексмайора поліції, який очолив так зване «слідче відділення райвідділу мвс днр»

Прокурори Маріупольської окружної прокуратури довели в суді вину громадянина у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Його заочно засуджено до 13 років ув’язнення з конфіскацією майна. Крім того, засудженого позбавлено спеціального звання майора поліції.

Суд встановив, що у 2022 році, після захоплення Нікольської селищної громади військовослужбовцями зс рф, місцевий мешканець не виїхав на підконтрольну Україні територію. Після 17 років роботи в правоохоронних та судових органах Донеччини чоловік присягнув на вірність ворогу.

Він добровільно обійняв посаду «начальника слідчого відділення Володарського районного відділу мвс днр». Фейковий посадовець забезпечує моніторинг стану оперативної обстановки на ввіреній території, комунікує з представниками самопроголошеної влади і підписує нікчемні документи, орієнтуючись на законодавство держави-агресора. 

Крім того, він координує діяльність слідчого відділення та підрозділів оперативних служб щодо проведення «негласних оперативно-розшукових заходів». Також забезпечує взаємодію з псевдоустановами, які здійснюють судово-експертну діяльність, органами прокуратури та суду на окупованій території.

Засуджений перебуває у розшуку.