Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 13 років засуджено псевдоначальника освітньої установи рф у Криму

За підтримання публічного обвинувачення Львівської обласної прокуратури громадянина України визнано винним у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

Йому призначено покарання у виді 13 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Прокурори в суді довели, що у вересні 2015 року мешканець Ялти добровільно працевлаштувався у незаконний державний орган рф. Там він обійняв посаду начальника так званого «управління освіти адміністрації м. Ялта Республіки Крим».

Просуваючись по службі, у червні 2021 року, чоловік обійняв посаду керівника в окупаційному «департаменті освіти і молодіжної політики адміністрації м. Ялта Республіки Крим».

Перебуваючи на псевдопосадах, чоловік активно здійснює пропагандистку діяльність у закладах освіти на тимчасово окупованій території АР Крим. Зокрема, засуджений бере активну участь у мілітаризації освітнього простору Криму та знищенні національної ідентичності дітей-громадян України.

Також псевдопосадовець виступає у російських медіа із пропагандистськими наративами. Завдяки чому сприяє країні-агресору у проведенні підривної діяльності проти України.

Спеціальне досудове розслідування – Управління СБУ у Львівській області.