Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 14 років позбавлення волі за колабораціонізм засуджено «правоохоронця» так званого «управления госслужбы охороны мвд днр»

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Київської міської прокуратури мешканця Маріуполя визнано винним у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Чоловіка засуджено до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Прокурори у суді довели, що засуджений до 2022 року обіймав посаду охоронця роти охорони об’єктів та публічної безпеки Маріупольського МВ УПО в Донецькій області НП України. Після повномасштабного військового вторгнення рф на територію України та окупації Маріуполя він залишився на тимчасово окупованій території та добровільно погодився на пропозицію окупантів працювати у незаконному правоохоронному органі.

Засуджениий обійняв посаду «охранника мариупольского городского отдела государственной службы вневедомственной охраны управления государственной службы вневедомственной охраны мвд днр». Працюючи у незаконно створеному правоохоронному органі, чоловік активно підтримував збройну агресію рф проти України.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР, розташованим у м. Києві, за оперативного супроводу Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.